VOD

Ontwerp van een laag fauteuiltje die zijn comfort haalt uit gebruikte t-shirts.

De VOD chair is een stoel die zijn comfort haalt uit gebruikte T-shirts.  Als een T-shirt afgedragen is en klaar voor de vuilnis knip je hem open net onder de mouwen zo dat er een mooi naadloos stuk stof overblijft. Deze schuif je over de rug of zitting van de stoel. Op deze manier groeit de stoel met je mee. Hoe ouder je wordt en hoe meer shirts afgedragen zijn des te comfortabeler de stoel wordt. Een leuke bijkomstigheid is dat het uiterlijk van de stoel per laag zal veranderen en daarmee makkelijk aanpasbaar aan het interieur.  

omdenken

Voor de presentatie tijdens de Dutch Design Week 21 wou ik een stoel laten zien die zijn comfort haalt uit gebruikte textiel.

Door de stoel te tonen en te gebruiken maak je men bewust van de noodzaak anders te denken in zo wel de kleding als de meubel industrie. Dat er meer mogelijk is met gedragen kleding dan het weg te gooien.

Dit project sluit perfect aan bij de kleding industrie die zijn kleding "moet" vernietigen om welke rede dan ook en nu zijn kleren dumpt als afval. Denk hier bij aan misdrukken en of alles wat vernietigd moet worden om imago schade van het merk te voorkomen. Door de Shirts juist zo te knippen dat de logo's er af gaan kan het grootste deel van het stof her gebruikt worden zonder dat hier nog een vorm van bewerking nodig is. Op deze manier kan een merk zijn "afval" duurzaam inzetten en een nieuw leven geven.

Over dit project:

Uitgangspunt:

Bewust maken van de noodzaak anders te denken in zo wel de kleding als de meubel industrie.

Mijn werk:

- Ontwerp
- Maatvoering
- modellen

Foto's

vrijstaand: Studio247
Sfeerfoto's: Roza Schous

Lancering

DDW21