Unwind lounge chair

ignore

Een moderne klassieker. Een fijn opgebouwd lijnenspel gecombineerd met een comfortabele, gestoffeerde zitting maken de relaxfauteuil tot een eyecatcher in elk interieur.

samenwerking met Ignore

De loungestoel wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf te personaliseren. De stoel is te bestellen met of zonder armleuning en is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Zorgvuldig geselecteerd door negeren. U kunt kiezen uit stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is gemaakt van zwart gepoedercoat staal.

Ign_re

Het ontwerp is tot stand gekomen na een aantal ontwerprondes. het concept bestaat uit meerdere dunne lijnen die samen een sterk geheel vormen. De werknaam van deze stoel was "wire". Nadat de schets een definitieve ronde vorm begon aan te nemen, heb ik de stoel verder ontwikkeld in Solidworks en deze in de verschillende delen getekend zodat deze productie gereed was.

Over dit project:

Uitgangspunt.

De opdracht was het ontwerpen van eens stoel die net even anders was dan het huidige aanbod op de markt

Samenwerking met:

Ignore Amsterdam - Julien van Hassel

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

mijn werk:

- Ontwerp
- Presentatie tekeningen
- Maatvoering
- Detaillering

Foto's.

Rolf Hensel

lancering.

VT wonenbeurs 2023

  • Kruk

  • Vogelhuisje

  • Shift - Ignore