Coimbra

Borek outdoor furniture

Voor BOREK heb ik deze luxueuze fauteuil ontwerpen. De Coimbra serie bestaat uit een fauteuil, ottoman en sofa

Samenwerking met BOREK

Deze collectie met de naam Coimbra heeft als kenmerk de open structuur en de combinatie van teak met gecoat rvs. Deze combinatie voelt warm en toegankelijk, mede door de comfortabele hoogwaardige kussens die geplaatst zijn op de modellen. Het teak is goed te onderhouden met de Borek Teak Cleaner en daarna met de Borek Teak Protector. De lage bank in combinatie met de lage fauteuil is een fraaie samenstelling. De voetenbank kan zowel voor de lage fauteuil als lage bank staan. 

Borek

De combinatie van teak, gecoat rvs en dikke hoogwaardige kussens geeft deze collectie een strak uiterlijk maar ook een zachte comfortabele zit.

Juist die spanning van de contrasten tussen "hard en zacht", "warm en koud", en "luchtig en massief" maken deze fauteuil en sofa helemaal af.

Over dit project:

Uitgangspunt:

van Borek kreeg ik de vrije hand voor het ontwerpen van verschillende nieuwe collecties.

Samenwerking met:

Borek

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

Foto's:

Borek

Mijn werk:

- Ontwerp
- Presentatie tekeningen
- Maatvoering

lancering:

2021