Concrete

Bistro Set van Beton en Bewapeningsstaal: Stoer en Uniek

Ontworpen voor Object

Deze bistro set is niet zomaar een meubelstuk; het is een stukje industrieel kunstwerk voor uw buitenruimte. Deze set, bestaande uit een tafel en stoel, is vervaardigd uit beton en bewapeningsstaal en straalt een ruwe, stoere uitstraling uit. Het lijkt bijna alsof het is opgebouwd uit de overblijfselen van een gesloopt gebouw, met een unieke charme die de tand des tijds doorstaat.

Elk stuk beton wordt zorgvuldig in een mal van zand gegoten en direct in het frame gegoten, resulterend in een sterk en duurzaam geheel met een organische en unieke vorm. Dit maakt elke bistro set in deze collectie tot een uniek exemplaar met zijn eigen karakter.

Concrete zijn unieke objecten die wordt gemaakt op aanvraag.

voor prijzen en de mogelijkheden neem contact op met Jan WIllem.

contact

Over dit project:

Uitgangspunt:

Voor de rouwe uitstraling van het HAKA gebouw in Rotterdam zocht ik een object om dit gevoel te complimenteren.

Mijn werk:

- Concept
- Ontwerp
- Constructie
- Modellen

Foto's:

Floris Zuidema

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

lancering:

Object Rotterdam 2023