Kruk

Ontwerp van een kruk/bijzettafeltje en barkruk.

Wie ben ik?

Deze kruk is het eerste wat ik ontworpen heb toen ik voor me zelf ben begonnen. De jaren daar voor ben ik altijd in loondienst geweest en heb ik in het gedachte goed moeten ontwerpen van andere. Deze kruk was voor mij een zoektocht naar wie ik nu ben als ontwerper. vrij van vorm en materiaal.

Een moderne kruk die er strak uitziet en en herkenbaar maar vooral maakbaar. Met als doel de kruk zelf te vervaardigen zonder te lassen. Simpel weg om dat ik dat niet kan.

Over dit project:

uitgangspunt:

Een product neerzetten om te laten zien wie ik ben en wat ik kan als ontwerper.

Samenwerking met:

voor dit product zoek ik nog een licentie partner.

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

mijn werk:

- Ontwerp
- Maatvoering
- modellen

lancering

2018

Foto's:

vrijstaand: Studio247
Sfeerfoto's: Floris Zuidema
Werkplaats: Floris Zuidema

  • Zandkasteel

  • VOD

  • T-table