LEAFIES

voor wie je lief is

Het gebaar van een bloemetje, maar dan net even anders.

Laat een ander weten dat je hem of haar lief hebt, mist of bijzonder vindt. Met LEAFIES stuur je een kleine attentie met een unieke, blijvende waarde.

De LEAFIES komen echt tot leven als je de dunne metalen blaadjes subtiel vouwt en buigt. Zo ontstaat er in een handomdraai een unieke organische vorm.

over leafies

“Ik was al langer op zoek naar een "kunstbloem of –blad” zonder direct een één-op-één kopie te maken van iets wat de natuur vele malen beter kan. Ik zocht juist naar de abstractie van het blad. Ik heb mijn fantasie de vrije loop gelaten en zo de leafie-familie ontworpen”.

LEAFIES webshop

Video

Bekijk hier de webshop van LEAFIES

Toen Corona ons letterlijk overviel was het moment daar, om mijn ideeën uit te werken en met de wereld te delen. Corona vraagt veel van iedereen en er ontstond meer en meer afstand tussen mensen. LEAFIES zijn een laagdrempelige manier om iemand een hart onder de riem te steken en op afstand te steunen.Het gebaar van een bloemetje, maar dan net even anders. LEAFIES zijn uniek en voor altijd en hoef je nooit water te geven.

Over dit project:

Uitgangspunt:

Ik was al langer op zoek naar een "kunstbloem of –blad" zonder direct een één-op-één kopie te maken van iets wat de natuur vele malen beter kan. Ik zocht juist naar de abstractie van het blad. Ik heb mijn fantasie de vrije loop gelaten en zo de leafie-familie ontworpen.

Toen Corona ons letterlijk overviel was het moment daar, om mijn ideeën uit te werken en met de wereld te delen. Corona vraagt veel van iedereen en er ontstond meer en meer afstand tussen mensen. LEAFIES zijn een laagdrempelige manier om iemand een hart onder de riem te steken en op afstand te steunen.

Mijn werk:

- Concept
- Ontwerp
- Producte
- Marketing
- Verkoop

Foto's:

Studio 247

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

lancering:

begin 2020

  • REK

  • Zandkasteel

  • Kruk