Yoi - outdoor furniture

Yoi

Het merk YOI heeft mij benaderd voor de ontwikkeling van een volledig nieuwe collectie buitenmeubelen.

Samenwerking met YOI

Als uitgangspunt voor de ontwerpen is Japan gebruikt als inspiratiebron. De rust en het ritme van de latten structuur en belijning van de rope fauteuils geven deze meubels een Oriëntaals tintje.

Yoi

van af de start in 2020 ben ik nauw betrokken geweest met de ontwikkeling van de verschillende collecties. Ondertussen heb ik mijn stempel kunnen drukken op meer dan 25 collecties verspreid over 5 jaar.

Over dit project.

Uitgangspunt:

Van yoi heb ik de vrije hand gekregen voor het ontwikkelen van verschillende collecties en heb ik reeds bestaande ideeën verder uitgewerkt.

Samenwerking met:

Yoi - powerd by BOREK

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

Mijn werk:

- Ontwerp
- Presentatie tekeningen
- Maatvoering

Lancering:

collectie 2020 - Spoga keule

collecties 20,21,22 en 23

Foto's:

yoi

  • LEAFIES

  • Coimbra - Borek

  • Concrete