Fellow chair

Zuiver - Banne

Een ‘no-nonsense’ en tijdloos ontwerp dat rechte, strakke lijnen combineert met een comfortabel zachte zitting en rugleuning.

Het ontwerp maakt gebruik van toekomstbestendige materialen die een leven lang meegaan en is voorzien van contrasterende materialen met een zwart frame van gepoedercoat staal dat wordt gecompenseerd door de zachte bekleding van de multiplex zitting en rugleuning, gemaakt om het lichaam van de gebruiker comfortabel te ondersteunen.

Video

Samenwerking met Zuiver - Banne

De Fellow chair is een voorbeeld van een ‘no-nonsense’ en tijdloos ontwerp, waarbij hoekige lijnen worden gecombineerd met een lichte expressie en een comfortabel zachte zitting en rugleuning.

Ontworpen voor Bannen, binnenkort zal deze in de collectie van Zuiver worden opgenomen.

Banne

Over dit project:

Uitgangspunt:

Een ontwerp voor een minimalistiche en toegankelijke stoel

Samenwerking met:

Bannen en later Zuiver

De zwevende zitting en lange profielvormige achterpoten maken deze stoel prachtig in elk detail. Een strak minimalistisch ontwerp dat door de gestoffeerde zitting en rugleuning zeer comfortabel zit.  

 

Samenwerking met Ignore

 

De shift wordt op maat gemaakt in Nederland en is zelf, helemaal naar wens, samen te stellen. De stoel is zowel met als zonder armleuning te bestellen en is leverbaar in verschillende stofsoorten en kleuren. Zo is er de keuze uit de stoffen van Facet, Kvadrat en Vescom. Het frame is uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal.

 

Dit ontwerp heeft zijn oorsprong in de zoektocht naar een toegankelijke ontwerp, waarbij het doel was om verder te gaan dan de traditionele ronde of vierkante profielen. Het vormde een uitdaging om een frisse en onconventionele esthetiek te creëren, zonder concessies te doen aan de toegankelijkheid en comfort.

Mijn werk:

- Ontwerp
- Presentatie tekeningen
- Maatvoering
- Detaillering

Foto's

Floor Knaapen

Lancering:

Orgatec Keulen 2022

  • Vogelhuisje

  • VOD

  • Pipe